Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med våre kurs.

HVA ER FORSKJELLEN PÅ INTRODUKSJONSKURSET OG FASILITERINGSKURSET?

«Dialog i konflikter» er et introduksjonskurs i dialogmetoden og konfliktanalyse. Kurset er åpent for alle og krever ingen forkunnskaper. Fasiliteringskurset er beregnet for dem som ønsker å lære mer samt praktisere fasilitering av dialog. Gjennomført introduksjonskurs kvalifiserer for deltakelse på fasiliteringskurset.

 

ER JEG SERTIFISERT ETTER NANSEN FREDSSENTERS KURS?

Kursdeltakerne får ingen formell sertifisering gjennom våre kurs, da man ikke gjennomgår noen form for avsluttende test eller eksamen. Derimot vil man motta et kursbevis etter gjennomført kurs.

 

HVA DEKKER KURSAVGIFTEN?

Kursavgiften inkluderer overnatting og tre måltider, inkludert søndag ved ankomst. Deltakerne må selv dekke øvrige utgifter.

 

STILLES DET NOEN KRAV FOR Å DELTA PÅ KURS?

Deltakerne velges basert på motivasjon, bakgrunn og tilgjengelighet. For introduksjonskurset «Dialog i konflikter» er det ingen formelle krav for å delta. Deltakelse på kurset «Fasilitering av dialog» forutsetter at man har gjennomført introduksjonskurset, kan vise til tilsvarende kurs eller har omfattende erfaring med dialogmetodikken.

 

HVILKEN UKEDAG STARTER KURSET PÅ?

Kurset starter mandag morgen, men vi anbefaler å ankomme søndag kveld.

 

KAN SENTERET GI NOE STØTTE TIL DELTAKELSE?

Normalt har ikke senteret anledning til å tilby dette til andre enn samarbeidspartnere eller personer utenfor vårt nettverk.

 

HVOR OFTE HOLDES DETTE KURSET?

Kurset gjennomføres en gang i året. Senteret kan derimot tilby et tilsvarende skreddersydd kurs for grupper gjennom hele året.

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt.