Sannhet og forsoning – Laksefisket i Tanavassdraget og samisk kultur

Velkommen til opplesning fra Sannhets- og forsoningskomiteens rapport, etterfulgt av folkedialog om laksefiske og samisk kultur.

Foto: Kjell Magne Johnsen

Onsdag 15. november kl. 17.00 inviterer Nasjonalt villakssenter i Tana – Joddu, til opplesning av kapittel 22. i Sannhets- og forsoningskommisjonens rapport. Dette kapittelet handler om laksefisket i Tana og samisk kultur, og ble ikke lest opp på Nasjonalteaterets scene da rapporten ble lagt fram juni 2023.

Lokale aktører vil stå for opplesningen av kapittelet. Kvelden rundes av med folkedialog om temaet, fasilitert av Christiane Seehausen, seniorrådgiver ved Nansen Fredssenter.

Tid og sted: Miljøbygget i Tanabru onsdag 15. november kl.17.00

PROGRAM

17.00 Velkommen

17.00-18.00 Opplesing av kapittel 22. i Sannhets- og Forsoningskomiteens rapport

18.00-19.00 Kaffe og mat i Galleri Martin

19.00-21.00 Folkedialog (kinosalen)

Dialog og brobygging i den konfliktfylte naturforvaltningen

I et forsøk på å bygge broer mellom ulike interesser i forvaltningen av villaks, har Nasjonalt villakssenter engasjert Nansen Fredssenter for å tilrettelegge for dialog. På Arendalsuka 2023, delte vi også erfaringer fra prosjektet så langt, og arrangerte scenedialog med Dag Hessen (professor og biolog), Silje K. Muotka (sametingspresident) og Alf Olsen Jr. (daglig leder, Nasjonalt villakssenter).

Se video fra arrangementet under.

LES MER: Brobygging i lokalsamfunn for å berge villaksen