14. september: Kan Chile forenes 50 år etter militærkuppet?

Velkommen til samtale med Alfredo Zamudio om fredssenterets arbeid med dialog og forsoning i Chile.

11. september er det 50 år siden militærdiktaturet tok makten fra den lovlig valgte regjeringen i Chile. Samme høst går det for andre gang mot ny avstemming om landets grunnlov, som forhåpentligvis vil erstatte den gamle fra diktaturets tid.

I dette landskapet har norsk-chilenske Alfredo Zamudio og Nansen Fredssenter stått for et diskré arbeid de siste fire årene. Med støtte fra Utenriksdepartementet har senteret siden 2019 skapt møteplasser for dialog, med håp om å bidra til forsoning i et land som fremdeles er delt langs skillelinjene fra militærkuppet i 1973.

Alfredo vet hva det vil si å leve i et diktatur. Dagen etter kuppet ble hans egen far ble arrestert og som 12-åring ble han alene og måtte klare seg selv. Gjennom hele sitt yrkesaktive liv har Alfredo hatt et sterkt engasjement for flyktninger og forsoning – nå også i landet han en gang selv flyktet fra.

LES MER: 12 år gamle Alfredo så sin egen far bli arrestert

I anledning 50-årsmarkeringen inviterer Nansen Fredssenter og Nansenskolen til en samtale mellom Signe Strøm, rektor ved Nansenskolen, og Alfredo om arbeidet for dialog og forsoning. Kan Chile forenes 50 år etter militærkuppet?

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Se Facebook-arrangement:

NÅR: Onsdag 14. september kl. 19.00
STED: Nansenskolen, Lillehammer

Facebook-arrangement.